ارتوپدی فنی چیست؟

ارتوپدی فنی رشته ای در پزشکی است که مربوط به طراحی و ساخت دستگاه های مصنوعی به نام ارتز است. یک ارتز برای تغییر یا اصلاح ویژگی های عملکردی و ساختاری سیستم عصبی، عضلانی و سیستم اسکلتی روی بدن قرار می گیرد. ارتوپدهای فنی پزشکانی هستند که تجویز، تولید و مدیریت ارتزها را انجام می دهند.

ارتزها ممکن است برای حمایت از اندام بیماران مجروح یا مبتلا به بیماری، از طریق کنترل، هدایت، محدود کردن و یا ثابت نگه داشتن مفصل، اندام یا بدن مورد استفاده قرار گیرند. آنها ممکن است برای محدود کردن حرکت، فعال کردن حرکت (مکانیکی)، به عنوان یک دستگاه توانبخشی پس از باز کردن گچ، برای کاهش فشار تحمل وزن، اصلاح شکل یا عملکرد بخشی از بدن یا کاهش درد، مورد استفاده قرار گیرد.

ورزشکارانی که در ورزش های تعاملی یا فعالیت های خطرناک مشارکت می کنند، می توانند از بریس های پیشگیرانه استفاده کنند. بریس های عملکردی برای افراد دارای مفاصل ضعیف به علت آسیب قبلی یا به عنوان مثال برای افراد مبتلا به درد ورم مفاصل طراحی شده اند. بریس های توانبخشی برای محدود کردن حرکت، معمولا پس از جراحی، برای ثابت نگه داشتن مفصل استفاده می شود.

 

 

ارتوپدی فنی چیست

 

 

درمان ها چگونه انجام می شود؟

به عنوان یک ارتوپدی فنی، هدف ما این است که به بهبود حرکات بدن، اصلاحات فرم بد بدن، از بین بردن درد و جلوگیری از ایجاد ناهنجاری های ارتوپدی در طول درمان کمک کنیم. این کار با قرار دادن یک ارتز در قسمتی از بدن به عنوان مثال، با استفاده از بریس، کولیس، محافظ گردن یا آتل انجام می پذیرد. این دستگاه ها معمولا از انواع مختلفی از مواد مثل ترموپلاستیک، فیبر کربن، الاستیک، فات، اتیلن-وینیل استات و پارچه ساخته شده اند.

در شرایط جدی یا درازمدت، ارتزها به طور خاص برای یک فرد ساخته می شود، اما برای آسیب های در سطح کمتر از قبیل مچ پای پیچ خورده، بریس های از پیش ساخته شده که در اندازه های مختلف در داروخانه ها در دسترس هستند استفاده می شوند. اینها به سادگی روی ناحیه آسیب دیده را پوشش می دهند و توسط ولکرو سفت می شوند. عملکرد ما به عنوان یک ارتوپدی فنی می تواند کیفیت زندگی بیمار را در طول دوره توانبخشی و یا حتی بقیه زندگی تغییر دهد. با توجه به استفاده طولانی مدت از ارترزها، لازم است که آنها به درستی نصب شوند و به نقطه و یا مناطق آزار دهنده بدن بیمار فشار نیاورند.

پدروتیکس شاخه ای از ارتوپدی است که به طور خاص برای پاها و اندام های پایینی بدن به کار می رود. پدوتزیست برای ارزیابی اندام تحتانی و بیومکانیک آن آموزش دیده است. آنها می توانند اختلال عملکرد را شناسایی کنند و با ساخت یک کفی کفش، کفش کامل و یا تغییرات در طراحی کفش برای اصلاح مسائل مربوط به راه رفتن یا درد پای بیمار به علت بیماری، آسیب و یا پوشیدن طولانی مدت کفش های نامناسب کمک کنند.

 

چه چیزی در آن دخیل است؟

در ابتدا یک 

ارتوپد فنی در طول یک جلسه مشاوره، نیازهای بیمار را بررسی و ارزیابی می کند. اامات بیمار مورد بحث قرار می گیرد و با ارتباط با دیگر متخصص ها مانند فیزیوتراپیست ها، بهترین برنامه درمانی برای جراحت انتخاب می شود. به طور سنتی، ارتزها وسیله ای ساخته شده توسط اندازگیری اندام تحت تأثیر بودند که دو سوی آن را باهم نگه می داشت. در حال حاضر، برنامه های مدل سازی کامپیوتری مانند CAD و CAM می توانند مورد استفاده قرار گیرند، اولا اندازه گیری های منطقه آسیب دیده را انجام می دهند و سپس این اطلاعات را به چاپگر سه بعدی برای ایجاد طرح اولیه می دهند. در طی مرحله تولید بعدی، ارتوپد فنی و ارتوپد برای تولید محصول نهایی با هم کار می کنند. این دستگاه در طول جلسه مشاوره بعدی نصب می شود و بیمار به طور کامل در زمینه استفاده، نصب و برداشتن آن آموزش می بیند. در طی جلسات بعدی، ارتوپد فنی اطمینان حاصل خواهد کرد که بیمار طرز استفاده ارتوز را به درستی فرا گرفته است و دستگاه به درستی کار کرده و راحت است. در صورت نیاز در طول دوره توانبخشی تنظیمات و یا تعمیرات انجام خواهد شد.

 

 

 

ارتوپدی فنی چیست

 

 

یک ارتوپد فنی به چه تجربیاتی نیاز دارد؟

برای تبدیل شدن به یک ارتوپد فنی، شما باید به یادگیری چگونگی حرکت و کار بدن انسان علاقمند بوده، مهارت های فنی و عملی خوب و مهارت حل مسئله خوب و خلاقیت برای طراحی و تولید وسایل مورد نیاز، داشته باشید. مهارت های بین فردی نیز لازم است چرا که شما با بیماران و دیگر همکاران تعامل دارید. مهارت های بین فردی عبارتند از ارتباط خوب، حساسیت و درک نیازهای بیماران، و همچنین توانایی استفاده از ابتکار عمل و کار تیمی. مهارت های IT قوی در اینکار در حال پر رنگ تر شدن است، زیرا فناوری کامپیوتری تبدیل به بخش قابل توجهی از فرایند تولید ابزارهای مربوط به ارتوپدی فنی می شود.

بسیاری از افراد به این حرفه وارد می شوند، زیرا عضوی از خانواده یا دوستان آنها از پروتز یا ارتز استفاده می کنند. دیگران ممکن است از حوزه هایی مانند مهندسی، مهندسی زیست شناسی یا زیست شناسی به این رشته گرایش پیدا کنند. یک انگیزه معمول در تمام ارتوپدهای فنی این است که آنها می خواهند به مردم کمک کنند و تاثیر شخصی موثرتری در جهان داشته باشند.

 

وظایف 

ارتوپد فنی

 

ارتوپدی فنی چیست؟

 

ارتوپد فنی بیمارانی که برای حرکت خود به وسایل و تجهیزات کمکی نیاز دارند را ویزیت می کند. ارتوپد فنی همچنین برای بیماران نیازمند،

 اندام های مصنوعی از جمله پاهای مصنوعی، بازوها و حتی دست های بیونیک می سازد.

ارتوپد فنی وظیفه تشخیص و عرضه دستگاهی که بیمار نیاز دارد، چه یک پای مصنوعی یا مفصل مچ پا یا کفش طبی مناسب را بر عهده دارد و هدف وی افزایش تحرک و استقلال بیمار است.

بیمارانی که به ارتوپد فنی مراجعه می کنند می توانند از کودکان تا افراد مسن را شامل شوند. نوزادان و کودکان ممکن است به دلیل نقص مادرزادی و افراد مسن به دلیل حادثه یا قطع عضو به دلیل بیماری هایی مثل دیابت و بیماری های عروق به عضو مصنوعی نیاز داشته باشند. ارتوپد فنی به آسان تر شدن حرکت و کلا زندگی این افراد کمک می کند.

چه در زمان استفاده از دستگاه پیش ساخته و چه دستگاه های سفارشی ارتوپد فنی باید مطمئن شود که دستگاه مناسب بیمار است و ممکن است نیاز به انجام تغییراتی در دستگاه برای ایجاد بهترین حالت ممکن برای فرد داشته باشد. رایج ترین استفاده از این دستگاه ها برای مشکلات پا، مچ پا، زانو و ستون فقرات است.

ارتوپد فنی همچنین می تواند با تولید ارتزها به افرادی که دارای مشکل در عضوی از بدن خود مانند مشکل پا و مشکلات حرکتی ناشی از آن هستند کمک کند. ارتوپد فنی می تواند با اسکن دو بعدی و سه بعدی پا اقدام به ساختن ارتز و یا کفش طبی مناسب منحصر به فرد برای بیمار نماید. حتی گاهی اوقات با یک کفی کفش مناسب می توان مشکل بیمار را حل کرد.

هنگامی که پروتز یا ارتز نصب می شود، ارتوپد فنی برای پیگیری درمان و مشاوره های تکمیلی بیمار را مجددا می بیند تا اطمینان حاصل شود که بیمار از دستگاه راضی است.

 

ارتوپدهای فنی معمولا موارد زیر را انجام می دهند:

  • معاینه، ارزیابی و صحبت با بیماران برای تعیین نیازهای آنها
  • ارزیابی بیومکانیکال در صورت نیاز
  • اسکن دو بعدی و سه بعدی پا در صورت نیاز
  • اندازه گیری یا معاینه بخشی از بدن بیمار که قرار است اندام مصنوعی روی آن نصب گردد
  • طراحی و ساخت دستگاه های ارتوپدی، ارتز، پروتز
  • انتخاب مواد مورد استفاده برای ساخت دستگاه ارتوپدی یا پروتز
  • آموزش بیماران در مورد نحوه استفاده و مراقبت از دستگاه های خود
  • تنظیم، تعمیر و یا جایگزینی دستگاه های پروتز و ارتوپدی
  • تغییر تنظیمات دستگاه ها برای راحتی بیشتر، قرارگیری مناسب تر و ظاهری شکیل تر
  • نگه داری سابقه و مستندات در پرونده های بیماران

ارتوپد فنی همچنین می تواند در زمینه ای خاص تخصص گرفته و در همان حیطه بصورت تخصصی کار کند.

 

دستگاه های ارتوپدی پا

دستگاه های ارتوپدی پا ممکن است به دلایل مختلف توصیه شوند، از جمله:

  • تراز کردن و حمایت از پا یا مچ پا
  • جلوگیری، اصلاح یا هماهنگی با ناهنجاری های پا
  • بهبود عملکرد کلی پا و مچ پا

به عنوان مثال، یک گوه درون قسمت داخلی کفی یک کفش قرار می گیرد تا بتواند به کف پای صاف کمک کند، بنابراین خطر بروز تاندونیت را کاهش می دهد. بریس مچ پا می تواند درد آرتریت روماتوئید را در پاشنه یا مچ پا کاهش دهد. برای افزایش حمایت از مچ پا و کمک به جلوگیری از رگ به رگ شدن مچ پا می توان از پاشنه ی پهن شده استفاده کرد. ن های پاشنه می توانند در جذب فشار و احساس راحتی بیشتر در پاشنه و مچ پا در هنگام راه رفتن یا دوییدن کمک کنند.

اگر چه ارتزهای سفارشی به میزان قابل توجهی از دستگاه های موجود در بازار گرانتر هستند اما طول عمر بیشتری دارند و پشتیبانی یا اصلاح بیشتری را ارائه می دهند. با این حال، در بعضی موارد، یک دستگاه از پیش ساخته، به ویژه هنگامی که با برنامه کشش و تمرین ترکیب شده باشد، می تواند به همان اندازه موثر واقع شود.

در صورتی که مشکل بیمار مربوط به پای او باشد، می توان از تکنولوژی های جدیدی که به کمک ارتوپد آمده تا کارها را آسان تر و موثرتر کند یعنی اسکن سه بعدی پا کمک گرفت. در گذشته، از قالب های گچ پا برای ساخت ارتز سفارشی استفاده می کردند. در حال حاضر، اغلب از تجزیه و تحلیل پای کامپیوتری برای ساخت و توسعه ارتزها استفاده می شود که تاثیر دقیق تری روی مدل راه رفتن پویای فرد دارد.

در اسکن سه بعدی پا از وسیله ای برای بررسی میزان فشار روی کف پا، فرم پا و وجود هرگونه ناهنجاری در پا، نقاط فشار استفاده می شود. سپس با استفاده از اطلاعات مفید به دست آمده، ارتوپد فنی شروع به ساخت ارتزهای مورد نیاز فرد می کند.

برخی از مشکلات پا که ارتوپد فنی می تواند به درمان آن کمک کند شامل این موارد است: کف پای صاف، انحراف شست (Bunion)، میخچه و پینه پا، قوس پای زیاد، انگشت چکشی یا پنجه کلاغی، خار پاشنه، تومور عصبی مورتون، زخم های پای نوروپاتی ( مثلا زخم دیابتی)، متاتارسالژیا و غیره.

 


مشخصات

آخرین جستجو ها